16 February 2015

Scammer service simkad Muhamad Zaidi Maybank 155135142238

Pada bulan Januari yang lepas kawan saya minta buat booster. Saya jumpa seorang ini dia cakap boleh buat. Apa yang dia buat adalah hanya langgan Net28. Jadi, anda boleh bayangkan berapa kerugian langganan NEt28 dan upah servis. Lepas katanya selesai buat servis, kawan saya layari internet dan ok katanya, maka pembayaran dibuat sebab pembuat servis dah tanya bayaran. 
Bimbang ditamatkan servis jadi, servis pun dibayar. Esoknya baru kawan saya beritahu bahawa yang dia dapat mesej habis kuota. Tukang buat servis hanya langgan pelan biasa dan tiada booster yang jadi pun.
Apabila dihubungi di Facebook langsung tidak menjawab.
Jika ada sesiapa yang ingin buat servis atau apa2 urusan, ketahuilah bahawa dia telah pernah menipu.
Setakat langgan internet monthly siapa2 pun boleh.

Berikut adalah detail scammer:
Maybank MUHAMAD ZAIDI
155135142238









5 comments:

  1. Pernah langgan servis boost@ ghost
    Kalau x pernah jgn tuduh org mcm ni bro..benda x ada warranty.win2 la.dr ayat diatas kwn bos tu yg slh.kalau takut ambik risiko jgn buat.sy berkali2 urusan dengan dia.x ada msalah pn.

    ReplyDelete
  2. Kawan awk?tp tengok kat dalam mesej yg awak papar kan di atas,nama awak.mana 1 betul ni?saya nk beli sim dengan dia ni.tengok ramai beli dengan dia ok je,

    ReplyDelete
  3. Dia cuma langgan Net28, lepas habis kuota NEt28, internet tak jalan. Booster apanya tu? Dah berkali2 mesej tak balas sebelum ni?
    Kalau jujur mengapa dia tak reply?
    Mengapa "seen" sahaja sebelum ini?

    Kalau macam tu siapa2 pun boleh scam macam ni, mula2 langgan Net28 dekat customer anda, lepas tu bila customer cakap internet dah habis kuota jawab kepada dia; "Tiada warranti". Taktik scam apakah ini? Dahlah hilang kredit utk dia langgan Net28, kemudian hilang RM30 upah servis?

    ReplyDelete
  4. Btl la tu admin..tapi lagi baik nya x payah langgan booster etc.kalau risiko x blh hadapi Knyataan booster kantoi.lagi 1,bahaya tindakan admin buat kenyataan umum mcm ni.celcom blh caj admin langgan servis tidak sah.subahat tu

    ReplyDelete
  5. Dah beli sim digi dengan dia bln lepas.walaupn lambat brg sampai.tp ok la,sampai skrg blh guna.kalau kantoi pun x heran..nama pun x legal.

    ReplyDelete

Anda baik, jangan lupa komen tau!